UO odbacio zaključke predsednika RO

Održan sastanak UO VKS 16.05.2017.g.na kome su prisustvovali predsednik VKS Davor Šašić,predstavnik Uprave za veterinu Nenad Petrović, Milan Djordjević iz Beograda, Vlada Paunović iz Zrenjanina, Nebojša Bošnjak iz Kikinde i Miroslav Dabić iz Sombora. Dragana Bajić iz Subotice zbog poslovnih obaveza nije prisustvovala.

UO je, većinom glasova,jedan protiv, odbacio zaključke sa sastanka predsednika regionalnih odbora zakazanog zbog aktuelne situacije u veterini od 08.05.2017.g. Predstavnik Uprave za veterinu i predstavnik beogradskog RO su ocenili da nije posao VKS da se uključuje u rad državnih organa, da je saradnja VKS sa Upravom za veterinu odlična sem sa načelnikom za zdravszvenu zaštitu životinja i da je konkurs za podelu terena prošao u zakonskim okvirima.

Očekivano, mnoga pitanja predsednika RO ostala su ignorisana. Profilišu se dve grupacije različitih stavova, jedna vojvodjanska sa delom beograda i centralna Srbija. Prvoj grupaciji sadašnja situacija odgovara ili , bolje rečeno, odgovara predstavnicima veterinara sa ubedljivom većinom u sastavu Upravnog odbora. Ostali ne postoje. Ali nastaviće se ova neprijatna priča po veterinarsku struku, imamo obavezu da je nastavimo.

Bruku i sramotu koju Uprava za veterinu nanosi veterinarskoj struci, sa manjim delom satrapa iz redova veterinara, valorizovaće vreme. Vreme, na žalost, sada nije saveznik struke ali terenska služba pokazaće i ovog puta da je daleko iznad Uprave za veterinu, pre svega u stručnom a i moralnom smislu. A nodularni dermatitis u Makedoniji se pojavio pre par dana...

alfasan

 

pfizeranimalhealth

 

CEVA-SanteAnimal Medium

 

BayerAnimalHealth

 

msdanimalhealth

 

norbrook

FAO-logo

pliva

 

 

krka

 

kela

 

alvetra deutsch

 biovet

 

visu oie.logo

 

logo riester

 

Kruuse logo

 

 logo-dechra

 

eickemeyer

 

min.polj

logo

 

vks

 

Klinika NOVAK bg

 

vetzavodsubotica

 

provet

 

vet

 

vetinsnis

 

evrolek

 

 

superlab

vetinfobeogfrad

sasap