Zaključci predsednika RO VKS

Dana 08.05.2017. održan je sastanak predsednika regionalnih odbora VKS. Sastanak je imao za cilj da ukaže na vrlo tešku situaciju veterinara velike prakse usled velikog kašnjenja Programa mera za 2017.g. i izostanka odluke Komisije Uprave za veterinu o podeli terena za period 2017-2019.g. Neodržavanje Upravnog odbora VKS i izostanak reakcije VKS na aktuelnu situaciju u veterini je direktni povod sastanka predsednika RO. Podeljenost rukovodstva VKS, po važnim pitanjima za oko 1.100.veterinarasa ovlašćenjima za rad po Programu mera, su više nego jasan signal da se mora reagovati na očigledne probleme u Upravi za veterinu u situaciji kada , nezvanično, 109 stanica, jedna trećina, nije dobila Program mera. Na sastanku su usvojeni sledeći zaključci:

1.Predsednici RO izražavaju podršku MPZŽS i ministru u razrešenj nagomilanih problema u Upravi za veterinu.

2.Predsednici RO zahtevaju od Uprave za veterinu i MPZŽS poštovanje cenovnika usluga veterinara za Program mera u 2017.g. usaglašenog izmedju Uorave za veterinu i VKS u skladu sa Budžetom RS:

3.Predsednici RO zahtevaju raspisivanje vanrednih izbora u VKS zbog izostanka rezultata rada u predhodnih godinu dana.

Zaključci su usvojeni većinom od 24 prisutna predsednika RO,četvoro je bio odsutno, i upućeni su na razmatranje na prvoj sledećoj sednici UO VKS.

 

 

alfasan

 

pfizeranimalhealth

 

CEVA-SanteAnimal Medium

 

BayerAnimalHealth

 

msdanimalhealth

 

norbrook

FAO-logo

pliva

 

 

krka

 

kela

 

alvetra deutsch

 biovet

 

visu oie.logo

 

logo riester

 

Kruuse logo

 

 logo-dechra

 

eickemeyer

 

min.polj

logo

 

vks

 

Klinika NOVAK bg

 

vetzavodsubotica

 

provet

 

vet

 

vetinsnis

 

evrolek

 

 

superlab

vetinfobeogfrad

sasap