Uprava za veterinu ponižava struku

Više od dva meseca od izbijanja zaraze LSD veterinari nisu dobili novac za izvršene usluge koje je naložila država Srbija. Nažalost državu Srbiju ovde predstavlja Uprava za veterinu koja nije u stanju da valorizuje rad veterinara a ne prihvata stav Veterinarske komore Srbije. Još jedna u nizu blamaža Uprave za veterinu, ovog puta je to Nodularni dermatitis. Zahtev za uplatu avansa zbog finansijske iscrpljenosti veterinarskih subjekata odbijen uz obrazloženje da je bez zakonskog osnova. I promena direktora nije zaustavila inerciju načina rada zaposlenih u Upravi za veterinu, obezvrediti i omalovažiti veterinarsku struku. 

Veterinari, zajedno sa veterinarskim tehničarima, su odgovorno i profesionalno odgovorili na zahteve države u zaustavljanjeu širenja LSD uz veliku pomoć operativnog štaba koji je formiran zbog aljkavosti Ministarstva poljoprivrede i Uprave za veterinu. Terenska veterinarska služba činiće to u svakoj situaciji kada je ugroženo zdravlje životinja.

Prvi i najveći zahtevi povodom pojave LSD su bili veterinarskoj službi Pčinjskog i Jablaničkog okruga, od aktivnog nadzora poljoprivrednih gazdinstava pa sve do veoma brze vakcinacije goveda doniranom vakcinom EU. Više od 60 dana nismo u mogućnosti da fakturišemo svoje usluge zato što nema cenovnika Uprave za veterinu. Izdržaćemo !

alfasan

 

pfizeranimalhealth

 

CEVA-SanteAnimal Medium

 

BayerAnimalHealth

 

msdanimalhealth

 

norbrook

FAO-logo

pliva

 

 

krka

 

kela

 

alvetra deutsch

 biovet

 

visu oie.logo

 

logo riester

 

Kruuse logo

 

 logo-dechra

 

eickemeyer

 

min.polj

logo

 

vks

 

Klinika NOVAK bg

 

vetzavodsubotica

 

provet

 

vet

 

vetinsnis

 

evrolek

 

 

superlab

vetinfobeogfrad

sasap