Sanja Čelebićanin u Bujanovcu

Načelnica veterinarske inspekcije, savetnik u MPZŽS, direktor Uprave za veterinu i načalnik za veterinarske usluge posetili Bosilegrad i Bujanovac

 Nagomilani problemi u finkcionisanju veterinarske inspekcije i Uprave za veterinu u celini, kada je reč o Pčinjskom okrugu, rezultirali su prvom posetom načelnice republičke veterinarske veterinarske inspekcije posle 7 godina , ali bez neobjašnjivog prisustva šefa odseka za okrug Biljane Djordjević. Četvorosatni razgovori, uz neprijatno odbijanje gostiju da razgovorima prisustvuju i ostali veterinari bujanovačke stanice, nisu doneli ništa novo u načinu rada i ophodjenju državnih činovnika prema terenskoj veterinarskoj službi i problemima u funkcionisanju države na ovom prostoru. Nelegalan promet prema Kosmetu živih životinja, mesa nepoznatog porekla prema unutršnjosti Srbije, nesmetan rad divljih objekata za promet mesa i mesnih preradjevina, divlje stočne pijace, nelegalan promet lekova za životinje nisu dovoljno ozbiljne teme za razgovor ali je zato najznačajniji problem - kontrola rada veterinarske stanice Bujanovac, odnosno higijenska ispravnost sena za ishranu životinja koje nabavlja veterinarska stanica kao potreba karantina za životinje oduzete u švercu. Sve sa ciljem preispitivanja opravdanosti rada karantina i smetnje koje nanosi radu veterinarske inspekcije, ili nekim drugim zainteresovanim stranama... Odgovorni su tržišna inspekcija,komunalna inspekcija, policija, žandarmerija ali veterinarska inspekcija nije nadležna za nergistrovane objekte i delatnosti. Mnogo puta ponovljena priča načelnice veterinarske inspekcije.

Višegodišnje uništavanje stočarstva, a time i veterinarske službe, kroz, pre svega nekontrolisan uvoz mesa, mleka i prerdjevina od mesa i mleka, uz nezaobilaznu veterinarsku inspekciju i Upravu za veterinu, donosi i tek će doneti negativne posledice po selo i seljaka i sve potršače u celini. Bezbednost i kvalitet hrane je ugrožena i svako dalje odugovlačenje donošanja odluke o prekidu ovakvog načina rada veterinarske inspekcije donosi nesagledive posledice.

Veterinarska služba mora, u skladu sa svojim etičkim kodeksom, ukazati na te negativne posledice koje će proisteči po zdravlje ljudi i životinja ovakvim odnosom veterinarske inspekcije pre svega preko institucija sistema i sredstava informisanja.To je naša obaveza. 

 

alfasan

 

pfizeranimalhealth

 

CEVA-SanteAnimal Medium

 

BayerAnimalHealth

 

msdanimalhealth

 

norbrook

FAO-logo

pliva

 

 

krka

 

kela

 

alvetra deutsch

 biovet

 

visu oie.logo

 

logo riester

 

Kruuse logo

 

 logo-dechra

 

eickemeyer

 

min.polj

logo

 

vks

 

Klinika NOVAK bg

 

vetzavodsubotica

 

provet

 

vet

 

vetinsnis

 

evrolek

 

 

superlab

vetinfobeogfrad

sasap